Beginpagina > Onze acties >

VERZET UIT ONVERWACHTE HOEK?!

Mensen in armoede en anderen weigeren armoede en kiezen voor een solidaire wereld.

17 oktober 2017: 30ste werelddag van verzet tegen extreme armoede

 

Verzetten mensen in armoede zich tegen onrecht? Streven mensen in armoede naar een solidaire wereld? Ondernemen ze zelf actie om hun situatie te verbeteren? Is er verzet uit onverwachte hoek?!

Om een rechtvaardige maatschappij waar iedereen een plaats krijgt, uit te bouwen, hebben we iedereen nodig. Mensen in armoede vallen vaak uit de boot. Zij verzetten zich dagelijks tegen deze uitsluiting. Dit maakt hun ervaring uniek. Of het nu gaat om klimaatverandering, sociale ongelijkheid of onderwijs, ze zijn een onmisbare partner om onze samenleving te veranderen!

En jij, hoe zie jij een solidaire samenleving? Op 17 oktober komen een dertigtal Nederlandstalige en Franstalige organisaties samen voor een avond van ontmoeting, samen nadenken en het uitwisselen van ervaringen. Dit alles in een feestelijke sfeer met interactieve standen, theater en optredens.

#ONVERWACHTVERZET

Gratis toegang - Vrije bijdrage

Afspraak aan Theaterzaal Saint-Michel, Pater Eudore Devroyestraat 2, 1040 Brussel

Reserveren is wenselijk: Klik hier

Bekijk zeker het programma

Contact voor info rond het evenement:
2017.belg@atd-vierdewereld.be / 02/650.08.70

Facebook event

Perscontact:
Marijke Decuypere, marijke.decuypere@atd-vierdewereld.be

Verzet uit Onverwachte Hoek?!

8 december
Verzet uit Onverwachte Hoek?! Op dinsdag 17 oktober 2017 kwamen we met meer dan 700 mensen samen in Theaterzaal Saint-Michel in Brussel: mensen uit alle lagen van de samenleving , van verschillende organisaties, vanuit Brussel, Oostende, Charleroi, Luik, Ronse en tal van andere plaatsen. Wat valt er na vele jaren en onnoemelijk veel inspanningen te vertellen op een dag als 17 oktober, 30 jaar na de inhuldiging van een bijzondere gedenksteen? Steunend op interviews en bijdragen van een twintigtal mensen, kwamen er (...)

We hebben misschien opnieuw begeesteraars nodig?

27 oktober
We hebben misschien opnieuw begeesteraars nodig? Djynamo, de jongerenbeweging van ATD Vierde Wereld, verenigt jongeren uit heel Vlaanderen. In maart 2017 gingen ze samen op weg met theatermaker Thomas Janssens en sindsdien kwamen ze maandelijks samen. Vanuit hun verhalen en ervaringen, hun vragen en creatieve ideeën, schreven ze een verjaardagsbrief aan de 100-jarige Joseph Wresinski, oprichter van de internationale beweging ATD Vierde Wereld. Op 17 oktober 2017, op de nationale viering van de Werelddag van verzet tegen extreme armoede in (...)

Wij beleefden een zeer succesvolle avond

19 oktober
Wij beleefden een zeer succesvolle avond Op dinsdag 17 oktober kwamen we met meer dan 700 mensen samen in Theaterzaal Saint-Michel in Brussel om ideeën uit te wisselen en te genieten van enkele kleurrijke optredens. Mensen uit alle lagen van de samenleving ontmoetten elkaar in de 2 grote zalen waar standen opgesteld waren en workshops plaatsvonden door alle partnerorganisaties. Mensen kwamen uit Brussel, maar ook vanuit Oostende, Charleroi, Luik, Ronse ... Zouden tweetaligheid en gezelligheid een goede combinatie vormen? Wij (...)

Persbericht voor de Werelddag van verzet tegen extreme armoede

13 oktober
Persbericht voor de Werelddag van verzet tegen extreme armoede Naar jaarlijkse gewoonte is er op 17 oktober op verschillende plaatsen speciale aandacht voor de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting. Maar dit jaar willen we meer doen en kiezen we ervoor om samen met vele organisaties een vuist te maken en actie te voeren. Onze organisaties, federaties en burgerinitiatieven zijn dagelijks geëngageerd in de strijd tegen armoede rond verschillende problematieken en op verschillende terreinen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Maar deze 17 oktober (...)

17 oktober 2017: VERZET UIT ONVERWACHTE HOEK?!

10 oktober
17 oktober 2017: VERZET UIT ONVERWACHTE HOEK?! Het is de 30ste werelddag van verzet tegen extreme armoede. Op 17 oktober, van 18u tot 22u, komen een dertigtal Nederlandstalige en Franstalige organisaties samen in Brussel voor een avond van ontmoeting, samen nadenken en het uitwisselen van ervaringen. Dit alles in een feestelijke sfeer met interactieve standen, theater en optredens!

Programma

1 juni
Programma 18u-19u30 Workshops - Animaties 18u-19u Solidair buffet 19u40-19u55 Verzet uit onverwachte hoek - getuigenissen 20u-21u "Du gravier dans les chaussures"- Vormingstheater door de jongeren van Luttes Solidarités Travail Dit theaterstuk werd gemaakt door een groep jongeren van Lutte Solidarité Travail en heeft als onderwerp hun levenservaring, hun realiteit en hun levensweg. Het doel van dit stuk is om het publiek samen te laten nadenken. Raps door de jongeren van Betonne Jeugd Betonne Jeugd (...)

De partners

1 juni
De partners ATD Vierde Wereld: ATD Vierde Wereld is een internationale organisatie, zonder politieke of religieuze overtuiging. De organisatie werd opgericht samen met mensen in extreme armoede en voert acties om armoede uit te roeien en de toegang tot fundamentele rechten te verzekeren voor iedereen. Betonne Jeugd: Betonne Jeugd richt zich tot kansarme jongeren en jongeren met problemen die geen aansluiting vinden in het bestaande jeugdwerkaanbod. Ze vinden moeilijk hun weg in het onderwijs en (...)