Beginpagina > Onze acties >

Voor jongeren

Lees hier een interview met jonge Engelse volontairs in Brussel:

"Mijn idealisme is gegroeid"

Internationale jongerenmeeting in Wijhe

21 augustus
Internationale jongerenmeeting in Wijhe Ook dit jaar organiseerde Djynamo Europe een Europese jongerenontmoeting. Ongeveer 150 jongeren kwamen gedurende 5 dagen samen in Wijhe. Via onder andere workshops en theater bespraken ze thema’s die hen bezighouden. Het werd een zeer succesvolle en leerrijke editie! Op de youtubepagina van Djynamo Europe zijn filmpjes terug te vinden die elke dag kort samenvatten (van de voorbereidingsweek en het jongerenkamp zelf). De foto’s vind je terug op de facebookpagina van Djynamo Europe! Hieronder (...)

Internationale jongeren meeting Wijhe 2017

4 april
Internationale jongeren meeting Wijhe 2017 Van 10 augustus t/m 14 augustus 2017 organiseert ATD Vierde Wereld een internationale jongerenontmoeting op het ontmoetingscentrum ’t Zwervel in Wijhe (Nederland).

Djynamo zomerkamp 2016

Oktober 2016
Djynamo zomerkamp 2016 Djynamo is de jongerenbeweging van ATD Vierde Wereld. In de zomer van 2016 kwamen Djynamo België en Djynamo Polen samen in Brussel voor een culturele jongerenuitwisseling. Het werd een leuke en interessante week voor iedereen! “We hebben veel activiteiten gedaan. We hebben in de tuin van het ATD Vierde Wereldhuis in Etterbeek gewerkt, we hebben een BBQ gedaan en we zijn naar de zee gegaan.” (Enzo) De jongeren vonden het fijn dat vrijheid en plezier gekoppeld werd aan verantwoordelijkheid: (...)

Zomerkamp Djynamo

Maart 2016
Zomerkamp Djynamo Van 13 tot 19 juli kan je deelnemen aan ons Djynamo-zomerkamp in ons Vierdewereldhuis. Samen met jongeren uit Polen gaan we op uitstap in België, werken we aan een ‘eetbare tuin’ en nog zoveel meer….! Waar? In Brussel. Wat doen we? Werken in de tuin en schilderen. Brussel ontdekken. Uitwisseling tussen Poolse en Vlaamse deelnemers. Uitstap in Vlaanderen. Wie komt er? 9 Poolse en 9 Vlaamse jongeren tussen 18 en 30 jaar: Ben jij 1 van die 9 Vlaamse jongeren? Prijs? Wat je kan geven (...)

Djynamo zoekt enthousiaste jongeren!

November 2015
Djynamo zoekt enthousiaste jongeren! Djynamo is de dynamische jongerenbeweging van ATD Vierde Wereld.Tijdens activiteiten van Djynamo ontmoeten jongeren met uiteenlopende achtergronden elkaar. Ze leren elkaar goed kennen en zoeken hoe ze hun ideaal, een wereld zonder armoede en uitsluiting, kunnen waar maken. “We amuseren ons, we leren van elkaars ervaringen, we denken na, we werken samen. We zoeken naar oplossingen om onze problemen, waarop we stoten, te verminderen . We maken ons nuttig voor anderen. Wij allen, (...)

Zomeractiviteiten voor jongeren in Europa

Juni 2013
Zomeractiviteiten voor jongeren in Europa Europese jongeren in beweging tegen armoede en uitsluiting. Djynamo, de jongerenbeweging van ATD Vierde Wereld, nodigt je uit. Met de zomervakantie in het zicht, geven we jullie graag een overzicht van jongerenactiviteiten van ATD Vierde Wereld in Europa. Bij elk project vinden jullie een Frans- of Engelstalige uitleg en praktische gegevens. Het gaat om : bouwdagen in Neudorf, Duitland (2 tot 12 juli). een stage in het familiehuis te Frimhust, Engeland (maand juli). (...)

Bouwdagen voor jongeren in Wijhe (Nederland)

Mei 2013
Bouwdagen voor jongeren in Wijhe (Nederland) In de traditie van het samen bouwen, onderhouden en ontwikkelen van boerderij en ontmoetingscentrum ’t Zwervel van ATD Vierde Wereld hebben ontelbare mensen vrijwillig hun bijdragen geleverd. Ook jongeren hebben gedurende de 40 jaar dat de boerderij bestaat een grote inzet getoond. We droegen tijdens de bouwdagen van 26 tot 30 mei 2013 ook ons steentje bij aan het onderhouden van de boerderij. “Toffe mensen, veel gewerkt.” Dat was de conclusie van Lieven na de bouwdagen. Gedurende 4 dagen (...)

Werken aan een rechtvaardigere maatschappij via deelname van alle jongeren

Januari 2013
Werken aan een rechtvaardigere maatschappij via deelname van alle jongeren Van 2 tot 8 december kwam een 30-tal jongeren uit 7 Europese landen samen in Boedapest (Hongarije) voor een studieweek rond actieve deelname. Er waren ook 4 deelnemers uit België. De studieweek was een samenwerking tussen de Raad van Europa en ATD Vierde Wereld. Tijdens deze week dachten de deelnemers na over hoe jongeren zich inzetten voor en deelnemen aan onze maatschappij. Er werd gewerkt rond de verschillende niveaus van actieve deelname, zowel op familiaal vlak als in (...)

Tweetalige jongerenontmoeting Djynamo: de video’s

September 2011
Tweetalige jongerenontmoeting Djynamo: de video's Jongeren en jonge gezinnen in actie voor solidariteit. Dat was het thema van de vierdaagse ontmoeting van 45 voornamelijk jonge mensen en kinderen eind juli in het kasteel Notre Dame in Remersdaal (Voerstreek). De jongerenwerking Djynamo van ATD Vierde Wereld tekende voor de organisatie. Veel debatten, workshops en sport, spel, muziek en dans, films maken en ’s avonds zingen bij het kampvuur ... Dat en nog veel meer speelde zich af in de twee talen : Frans en Nederlands. Het begrip voor (...)

Jongeren willen solidair Europa

Juni 2011
Jongeren willen solidair Europa Een delegatie van jongeren en andere vertegenwoordigers van de Internationale Beweging ATD Vierde Wereld had op maandag 30 mei een ontmoeting met Europees Commissaris Androulla Vassiliou van Onderwijs, Cultuur en Jeugdzaken. Net zoals bij de ontmoeting met VN-secretaris Ban Ki-moon en Europees Parlementsvoorzitter Jerzy Buzek op 19 oktober 2010 riepen de jongeren op te bouwen aan een sociaal Europa dat ook de meest uitgesloten en kwetsbare burgers niet in de steek laat. De jongeren spraken (...)

Belgische jongeren naar ATD Vierde Wereld Nederland

Maart 2011
Belgische jongeren naar ATD Vierde Wereld Nederland WIJHE - ‘Boeiend, plezant en vermoeiend’. Zo typeerde de Belgische jongeren-delegatie hun bezoek begin maart aan het Forum en de jongerenontmoeting op boerderij ’t Zwervel van ATD Vierde Wereld in Nederland. ‘We leerden nieuwe mensen kennen en zagen oude bekenden terug. We hoorden over situaties van anderen, die soms hard waren, maar wel leerrijk.’ ’Bij aankomst vrijdagvond troffen we de boerderij aan onder een prachtige sterrenhemel’, vertelde een van de 6 Belgische jongeren: Lieven (18) en (...)

Djynamo: jongeren Benelux bijeen in Brussel

Juni 2010
Djynamo: jongeren Benelux bijeen in Brussel Een 40-tal jongeren uit Belgie, Nederland en Luxemburg kwam op zaterdag 12 juni bijeen in het Huis van de Kennis in Brussel. Zij werkten samen aan een creatief vormgegeven boodschap voor de burgers en politici van Europa. Die boodschap wordt op 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, gepresenteerd op de Esplanade bij het Europees Parlement in Brussel. Ook in andere landen zijn voorbereidingen in volle gang. Dit project van ATD Vierde Wereld in het Europees Jaar van de Bestrijding (...)

’Djynamo’: Europese jongeren samen tegen armoede

April 2010
'Djynamo': Europese jongeren samen tegen armoede Aan een toekomst werken met veel minder armoede en uitsluiting kan alleen als jongeren een hoofdrol spelen in dit proces. Onder de noemer ’Djynamo’ zijn de acties van de Internationale Beweging ATD Vierde Wereld in dit Europees jaar daarom speciaal op hen gericht.