NewB weldra in je portefeuille!

Artikel geplaatst 5 juli 2016 Print Friendly

NewB weldra in je portefeuille!

De NewB prepaid Mastercard®, de eerste duurzame prepaid betaalkaart, is een feit. Echt duurzaam, omdat ze gemaakt is van niet-genetisch gemanipuleerde maïs, omdat ze op termijn in tien talen kan aangevraagd worden, omdat de ecologische voetafdruk van je aankoop zal berekend worden én omdat ze goede doelen steunt, zoals ATD Vierde Wereld. In totaal onderscheidt de kaart zich met negen elementen (de ‘goodies’) van een doorsnee andere betaalkaart.

NewBCardGeneric_ATD_NL from ATD Vierde Wereld on Vimeo.

Kies je voor een betaling met deze kaart, dan kies je bewust voor NewB, een nieuwe, ethische bank-in-oprichting, een nieuwe wind in de financiële sector. Als ATD Vierde Wereld zijn we, van bij de start, vennoot van NewB. We hebben deze coöperatieve vennootschap mee opgericht. Omdat ook wij het zo stilletjesaan gehad hebben met de grootbanken in ons land. Met 134 andere middenveldorganisaties en 49.000 individuele vennoten wil NewB een uitzondering worden: een bank met een hoge ethische standaard in de praktijk, een bank waar soberheid, eerlijkheid en transparantie statutair zijn vastgelegd. Aangezien het veel moeilijker is dan voorzien om een banklicentie te bekomen, is de coöperatieve vennootschap NewB gestart met dienstverlening. Hier dient ze zelf geen bankinstelling voor te zijn.

Bij 35 miljoen handelaars kan je als particulier gebruik maken van de nieuwe betaalkaart (overal waar het Mastercard logo staat afgebeeld) mits je de kaart op voorhand voldoende geladen hebt. Het laden van de kaart gebeurt door een eenvoudige bankoverschrijving of een permanente opdracht. Dit geld wordt voorlopig beheerd door een coöperatieve bank en is steeds beschikbaar voor de gebruiker. Voor deze kaart geniet NewB de ondersteuning van de gespecialiseerde Londense firma Prepaid Financial Services.

Om de kaart te bestellen moet je wel vennoot zijn van NewB. Vennoot word je door één of meerdere coöperatieve aandelen te kopen tegen 20 euro per aandeel. Van zodra je de betaalkaart één maal per maand gebruikt, is ze gratis. Je kan alles online volgen en je kaart zelf beheren via een website, dus geen vervelende wachttijden meer aan telefoon. Bovendien kan je, bv. voor je kinderen, tot drie kaarten extra aanvragen. Jongeren kunnen met de kaart geen aankopen doen op ‘bepaalde’ websites, ook dat is duurzaamheid.

 

Wij van ATD Vierde Wereld vinden het een goede evolutie dat je kan kiezen voor een betaalkaart van een echt duurzame coöperatieve. Temeer omdat de uitgever van de kaart, per betaling met de NewB Card, 5 eurocent schenkt aan ATD Vierde Wereld indien de gebruiker ons als ‘goed doel’ heeft aangeduid.

Wil je meer weten over deze duurzame betaalkaart? Neem dan een kijkje op www.newb.coop en laat je overtuigen om vennoot te worden en een betaalkaart aan te vragen. Je steunt er je favoriete vereniging mee en je draagt een steentje bij tot een werkelijk duurzaam en ethisch bankenlandschap.

 


De Goodpay Prepaid MasterCard wordt uitgegeven door Prepaid Financial Services Limited overeenkomstig de licentie van MasterCard International Incorporated. Prepaid Financial Services Limited wordt gereglementeerd en gemachtigd door de Financial Conduct Authority, registratienummer 900036. Maatschappelijke zetel: 36 Carnaby Street, London, W1F 7DR, Verenigd Koninkrijk.